Odmaralište Crvenog krsta je smešteno u čuvenom župskom izletištu Mitrovo polje. Na nadmorskoj visini od 700 metara, među obroncima Goča i Željina, sa bistrim planinskim rekama Rasinom i Zagržom i umerenom planinskom klimom, Mitrovo Polje je idealno planinsko podneblje za rekreativni turizam, pripreme sportista, odmor i oporavak, zimovanje i letovanje dece i odraslih, izvođenje škole u prirodi i srodne aktivnosti.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
U

ovako atraktivnom ambijentu smestilo se odmaralište Crvenog krsta, kompleks koji nudi 100 ležajeva u trokrevetnim i šestokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i TV-prijemnik. Kompleks ima centralno grejanje, kuhinjski blok sa restoranom, salu za savetovanja i seminare i učionicu opremljenu nastavnim učilima i sredstvima potrebnim za izvođenje rekreativne nastave.

Odmaralište je okruženo sa dva hektara uređenog parkovskog prostora sa otvorenim bazenom za plivanje i kompleksom sportskih terena. Bazen je urađen u tehnici staklenog mozaika i puni se prirodno toplom mineralnom vodom temperature 25 stepeni koja dolazi iz bušotine na dubini od 239 metara. Voda sadrži minerale i plemenite gasove koji blagotvorno deluju na zdravlje i imaju značajnu biološku funkciju, o čemu postoji validni sertifikat.

crveni-krst-smestaj-05
crveni-krst-smestaj-01

U odmaralištu su dobrodošle sve vrste organizovanih grupa – team building, seminari, sportske pripreme, dečiji kampovi i slično. Osim toga, pojedinačni gosti takođe mogu za pristojnu cenu da odsednu u ovom divnom ambijentu.

U atraktivnom prirodnom ambijentu u letnjem periodu u sastavu odmarališta radi letnja bašta, kao i etno restoran Vodenica, sa kompletnom ugostiteljskom ponudom.

Neposredna blizina Željina nudi velike mogućnosti za planinarenje i pešačenje, a blagi južni obronci Goča zimi nude ski-stazu za početnike.

Vrnjačka banja je udaljena 25, Aleksandrovac 25, a centar Kopaonika 50-tak kilometara.

crveni-krst-smestaj-08
crveni-krst-smestaj-07