Župa aleksandrovačka živi na tragu vina već hiljadama godina. I mnogo je legendi koje govore o tome ko je, kada i kako doneo lozu u ovaj vinorodni kraj. Od svih njih za jednu znamo da je istinita: Aleksići u Župi gaje grožđe i proizvode vino još od 1845. godine. Milan ide stopama svojih predaka i pravi dobra vina.

U Župi ne postoje vinarije bez tradicije. Vinova loza je toliko ukorenjena u čitavom kraju toliko da ne postoji niko čiji se preci njome nisu bavili. I naši stari su vreme provodili u vinogradu i u podrumu. Grožđe i vino su, kroz vekove, izmenili i naštimovali genetski kod Župljana na talasne dužine dobrih vina. Nikada više neće biti moguće razdvojiti ih…. A nema ni potrebe, toliko dobro se uklapaju i nadopunjuju osunčani grozdovi Župe i karakter tog naroda koji ga proizvodi i daruje svetu.

milan-02
milan-01

Župski kraj nudi čitavu pregršt priča i vinskih legendi. Neke su samo to, tek priče, a neke su istinite. Naša priča živi svakodnevno. Zajedno sa svakim zasađenim čokotom raste i razvija se i otiče iz vinograda sa svakom bocom vina. A onda nam se vraća kroz osmehe ljubitelja vina. Kroz sjaj u njihovim očima, zadovoljstvo koje osećaju i nešto bučnijem razgovoru posle koje čaše više. Još malo je potrebno da i naša priča postane istinita legenda. Do toga ćemo stići zajedno sa vama.

milan-03

Posao vinogradara je težak i naporan. Traži potpunu posvećenost, mnogo znanja i čvrstu vezu sa prirodom. Traži celog čoveka, a ako je moguće – još i više. Dugi dani provedeni u vinogradu, druženje sa svakim čokotom, mnogo znoja… Samo takav odnos dovodi do vrhunskog vina i vrhunskog zadovoljstva. Ako je tačna ona definicija koja tvrdi da je umetnost svaki proizvod ljudskog duha koji deluje na naša čula i pri tome izaziva neka osećanja, onda je i svako vino jedno umetničko delo, jer ispunjava sve uslove iz ove definicije.

Predstavljamo Vam naša vina

Ova vina ne traže mnogo, ali mnogo daju, jer je u njih mnogo i uloženo. Mnogo truda, rada, napora, vremena, znanja i ljubavi. Dozvolite sebi samo malo vremena u dobrom društvu i sa dobrim vinom. I opustite se…

Prolog – Somotast i mekan merlot u punom sjaju. Blago barikiran, sa svom pažnjom posvećenom sortnim karakteristikama. Bez kompromisa i bez odustajanja od principa. Vino sa karakterom i izraženim stavom. Odličan uz crvena mesa i začinjena jela.

Dijalog – Od najboljeg grožđa iz sopstvenih zasada dolazi ovo vino boje lososa sa aromama ruža i jagoda. Prijatnih kiselina i naglašene voćnosti, lagan i skladan, roze za mnoge prilike. U njemu ćete prepoznati miris župskih podruma i boju zore na vrhovima oko Aleksandrovca. Poslužite ga uz jače predjelo i probrane recepte srpske kuhinje.

milan-vino-02

Lutka – Neuobičajena kupaža dve muskatne sorte koja sa sobom donosi pregršt veselih tonova složenih u harmoniju aroma i mirisa. Uravnotežena simfonija župske prirode u svakoj kapi i u svakom gutljaju, pravo iznenađenje za prave vinoljupce. Prijatno i lagano, sveže i veselo. Najbolje uz morske plodove, ribu i perad.

milan-vino-03