U Župi, prestonici loze i vina, tradicionalnom predelu srpskog vinarstva, osunčanoj i okruženoj obroncima Kopaonika, Željina i Goča, na živopisnom brežuljku zvanom Begovac, nastao je porodični podrum Đorđević. Podrum Đorđević, okružen sopstvenim vinogradima nastavlja vrlo dugu tradiciju gajenja loze i spravljanja vina po uzoru na pretke koji su se, u svoje vreme, školovali u Francuskoj i proizvodili najbolje grožđe i najkvalitetnija vina.

djordjevic_01

Podrum Ðordevic je mlada vinarska kuca, ali nastala na dugoj porodičnoj tradiciji koja seže daleko unazad kroz vreme. Uspevamo da kvalitet iz tradicionalnog načina proizvodnje pretočimo u najbolja vina proizvedena savremenom tehnologijom. Poštujući tradiciju, ali i primenjujuci sva moderna znanja iz vinogradarstva i enologije, trudimo se da u svojim vinima istaknemo prirodu, terroir i karakter.

djordjevic_02
djordjevic_02_1

Od vrhunskog grožda iz sopstvenih vinograda, podignutih prema savremenim principima i sa strogo probranim sadnim materijalom, spravljamo (za sada) tri vina. Svako od njih odiše sopstvenim karakterom, ali i specifičnostima sorte i podneblja iz koga dolazi. U svakom od njih se može osetiti niz aroma i mirisa, boja župskog neba i toplota sunca iznad Srbije. Naći će se i po koja kap znoja vrednih vinogradara i velika količina ljubavi uložene u sve što radimo.

djordjevic_03
djordjevic_03_1
djordjevic_04

Predstavljamo Vam naša vina

Bravura Cuvee – je suvo crveno vino nastalo posebnim odabirom i pažljivom preradom grožđa. Kontrolisanom fermentacijom i maceracijom kljuka, odležavanjem i sazrevanjem u novim barik buradima od srpskog hrasta na tamnom mestu i konstantnoj temperaturi dobijeno je ovo snažno, plemenito vino duboke rubin crvene boje, pikantnog, izraženog voćnog mirisa u kom domoniraju tonovi višnje i borovnice uz diskretne začinske note barika, harmoničnog i punog ukusa.

djordjevic-vino_05

Chardonnay – Chardonnay Đorđević je suvo belo vino, koje će vam otvoriti nove horizonte i pružiti nezaboravne užitke. Zeleno žuta boja i atraktivan, osvežavajući, voćni miris sa dominacijom tonova breskve i kajsije, pun i harizmatičan ukus sa pikantnim kiselinama koje se lagano tope u ustima i daju osećaj živosti i svežine su osnovne karakteristike koje krase Chardonnay iz podruma Đorđević. Izuzetno lepo se slaže uz sva jela Srpske kuhinje, a preporučuje se konzumiranje uz bogata hladna predjela, piletinu i ćuretinu na različite načine, svinjski vrat na žaru, pijanog šarana, smuđ orli sa tartar sosom, lososa na roštilju i dimljenog lososa, rashlađeno na temperaturi od 09-11 °C.

djordjevic-vino_01

Tamjanika Đorđević – sa svojom žuto narandžastom bojom ima atraktivan, raskošan muskatni miris sa dominicijom tonova zove i bosiljka kroz koje se prožimaju tonovi lipe i meda, harmoničan ukus sa pikantnim kiselinama koje se lako tope u ustima i daju živost i svežinu glavne su karakteristike ovog vina.

djordjevic-vino_06

Merlot & Cabernet Sauvignon – Vekovna tradicija gajenja vinove loze na potezu Begovac u Župi Aleksandrovačkoj u kombinaciji sa najsavremenijim naučnim dostignućima u oblasti vinogradarstva i vinarstva kreirali su Đorđević Cabernet Sauvignon, vino koje se odlikuje intenzivnom rubin crvenom bojom i mirisom crvenog bobičastog voća, ima tu kupine, maline., borovnice…, vino izrazito punog ukusa, sa jakom strukturom i dobro izbalansiranim kiselinama. Vrlo je aromatično, dugo traje i ima prijatan završetak u ustima. Servira se na temperaturi od 14-16 °C. Gastro preporuka: Uz začinjena i zapečena jela, riblji paprikaš, mesa sa roštilja i druge specijalitete srpske kuhinje.

djordjevic-vino_02

Souvignon Blanc – Souvignon Blanc Đorđević je suvo belo vino koje se odlikuje zeleno žutom bojom, atraktivnim osvežavajućim mirisima sa dominacijom tonova zove i bosiljka kroz koje prožimaju začinski tonovi zelene paprike i bibera, umereno pun harizmatičan ukus sa provokativnim kiselinama koje ovom vinu daju živost i provociraju gutljaj više. Interesantno je servirati ga i kao aperitivno vino i kao vino koje uspešno prati glavna jela u jednom obroku. Izuzetno lepo se slaže uz sva jela Srpske kuhinje, a preporučuje se konzumiranje uz bogata hladna predjela (sve vrste sireva, šunka…), piletinu, ćuretinu, pohovane šampinjone, barenu i prženu ribu, kečigu, smuđa u pavlaci, dagnje, škampe, morske rakove, rashlađeno na temperaturi od 10-12 °C.

djordjevic-vino_03

Rose – Rose Đorđević je proizveden od grožđa sorte Merlot primenom najsavremenijih tehnologija proizvodnje roze vina. Odlikuje se provokativnom pink bojom, izrazenim voćnim mirisom sa dominacinom jagode, harmoničnim ukusom sa pikantnim kiselinama koja mu daju svežinu. U opojnim mirisima i ukusima ovog vina ćete najbolje uživati ukoliko ga konzumirate ohlađenog na temperaturi od 10 – 12 C uz hladna i topla predjela, ribu, pileće i ćureće meso, roštilj i druge specijalitete srpske kuhinje.

djordjevic-vino_04