Porodična firma SABOSS osnovana je 8. avgusta 1990. godine sa ciljem da nastavi dugu i značajnu tradiciju porodičnog podruma Mihajlović iz Ržanice u proizvodnji vina i rakija. SABOSS ima proizvodnju voća i grožđa na sopstvenom posedu, 4 ha pod vinogradima i 2 ha pod voćnjacima. Prerađujemo voće i grožđe, proizvodimo vina i voćne rakije. Tradicija proizvodnje vina i rakija u porodici Mihajlović vlasnika podruma Mihajlović duga je više od 160 godina i traje od 1856. godine do danas. Prenosila se sa kolena na koleno, danas u VII generaciji porodičnog stabla porodice Mihajlović.

mihajlovic_01

Vina i rakije imaju brojne nagrade, medalje i priznanja za kvalitet raznih sajmova i izložbi gde se kvalitet ocenjuje. Među nagradama su zlatne medalje Novosadskog i Leskovačkog sajma. Kao i na lokalnim ocenama kvaliteta vina i rakija na tradicionalnim manifestacijama posvećenim danu vinogradara i vinara Svetom Trifunu i tradicionalnoj turističkoj manifestaciji Župska berba, kojih ima do sada preko 110.

mihajlovic_02
mihajlovic_02_1

Podrum Mihajlović je 11 puta proglašavan sveukupnim pobednikom u kvalitetu vina i rakija. Proizvodi se do 30.000 boca vina i 10.000 voćnih rakija godišnje. Vina se pune tehnologijom „na gladno“, neguju se u bačvama od hrasta i prohromskim cisternama. U proizvodnji vina i rakija primenjuje se savremena i tradicionalna tehnologija.

mihajlovic_03
mihajlovic_03_1

Za kvalitet proizvoda brinu porodični stručnjaci iz agronomije, vinogradari, voćari, dipl. ing. tehnologije vina, a za marketing diplomirani ekonomisti. SABOSS pored osnovne delatnosti proizvodnje vina i rakija bavi se i drugim delatnostima iz oblasti trgovine, marketinga, zastupanjem stranih firmi, posredovanjem u poslovima, pružanju stručnih usluga u proizvodnji vina i rakija preduzetnicima i pravnim licima.

Predstavljamo Vam naša vina

„Pogled“ Sauvignon Blanc – Belo sortno suvo vino Sauvingnon Blanc proizvedeno je po tehnologiji za proizvodnju belih muskatnih vina i tradiciji dužoj od 160 godina u podrumu Mihajlović. Vino sa izraženim karakteristikama sorte grožđa „Sovinjon blank“, žute boje, čistog muskatnog mirisa, punog ukusa, toplo i nežno. Servira se na temperaturi od 8 do 12 °C. Preporučuje se uz jela sa živinskim mesom, teletinom, rečne i morske specijalitete, deserte i kremaste kolače.

mihajlovic-vino_01

„Pogled“ Tamjanika – Proizvedeno od autohtone sorte grožđa Tamjanika po savremenoj tehnologiji za proizvodnju belih muskatnih vina i tradiciji dužoj od 160 godina u podrumu Mihajlović. Vino je sa izraženim karakteristikama sorte grožđa Tamjanika, muskatnog mirisa, punog ukusa, bistro žute boje. Servira se na temperaturi od 8 do 12 °C. Preporučuje se uz jela živinskog mesa, teletinu, rečne i morske specijalitete, deserte i kremaste kolače.

mihajlovic-vino_02

Cabernet Sauvignon – Crno vino „sopstvena berba“ oceđeno iz istoimene sorte grožđa koje vodi poreklo iz Francuske. Klimatski uslovi Župe aleksandrovačke, kojima se ova sorta odlično prilagodila, su učinili da se ovo vino razlikuje od svih ostalih vina proizvedenih od ove sorte grožđa. Odlikuje ga lepa tamno crvena boja. Ravnoteža vinske kiseline i jačine (% alkohola), bogatstvo u ekstraktu daje ovom vinu snažan i ozbiljan ton. Ovo je gusto vino sa dubinom, dužinom i elegancijom, glatko, a izražajno, sortno vino sa komponentama ukusa voćnih plodova crne ribizle i borovnice te mirisom šumskih ljubičica. Odiše svežinom koja prosto mami. Kaberne Sovinjon Mihajlović je dobitnik Zlatne medalje Novosadskog poljoprivrednog sajma 2007. godine, za kvalitet. Svu lepotu ovog vina najbolje ćete osetiti kada je vino na temperaturi od 16° do 18°C. Preporučujemo ga uz mesa na žaru, mesa divljači, jagnjetinu, šnicle, šunke. Lepo se slaže sa dimljenim lososom, šaranom i tvrdim sirevima.

mihajlovic-vino_03

Rose – Ružičasto stono vino proizvedeno od grožđa sorte Prokupac „sopstvena berba“ po tradiciji i tehnologiji vina Podruma Mihajlović, dugoj već više od 160 godina. Odlikuje ga svetlo ružičasta boja, nežnog, finog voćnog ukusa i mirisa jagode. Servira se ohlađeno na temperaturi od 10° do 12°C. Preporučuje se uz predjela, bela mesa, voće i voćne deserte i kolače.

mihajlovic-vino_04

Dragulj – Crno, suvo vino, „sopstvena berba“. Oceđeno je od autohotne sorte grožđa „Prokupac“ i malog udela sorte „Župski bojadiser“. Proizvodi se kombinacijom klasične tehnologije proizvodnje crnih vina uz tradiciju dužu od 160 godina i primene savremenih tehnoloških postupaka. Fermentacija i nega vina se obavlja u drvenim sudovima od hrasta Lužnjaka što vinu daje posebnu notu ukusa. Dragulj je snažno, robusno, crno vino, sa mirisom na grozd, lepe rubin crvene boje, a uz to je mekano i lagano piće. To je vino bogato ekstraktom i voćnim mirisom. Najpogodnije za piće je na temperaturi od 15° do 18°C. Pije se uz tradicionalna srpska jela, mesa divljači, govedinu, jagnjetinu, plavu ribu, jake sireve i šunke.

mihajlovic-vino_05

Enigma – Belo stono suvo vino, „sopstvena berba“. Oceđena je od sorti grožđa „Italijanski rizling“ i „Tamjanika“. Nastao je kupažom uz primenu savremene tehnologije za bela vina i tradicijom dugom više od 160 godina godina u podrumu Mihajlović. Fermentacija šire i nega vina se obavlja u drvenim hrastovim sudovima. Vino Enigma se odlikuje zelenkasto žućkastom bojom, prijatnog ukusa i mirisa. Bogato je ekstraktom, izraženom aromom i harmoničnog vinskog bukea. Servira se na temperaturi od 8° do 12°C. Preporučuje se uz živinska mesa, teletinu, rečne i morske specijalitete, deserte i bele kremaste kolače. Može se piti i kao aperitiv.

mihajlovic-vino_06