Podrum vina Rašković se nalazi u Vitkovu, nadomak Aleksandrovca, a kao godina osnivanja podruma vezuje se za jesen 2014. godine, kada je podrum zvanično registrovan kao vinarija, iako je bavljenje vinarstvom porodično nasleđe u našoj kući koje traje generacijski jako dugo.

raskovic_01

U vlasništvu našeg podruma je 2.5 ha vinograda, u kome su uglavnom prisutne ugledne svetski priznate sorte grožđa na kojima se i oslanja naša proizvodnja vina. Posebnu pažnju podrum vina Rašković poklanja očuvanju domaćih autohtonih sorti grožđa, gde se izdvaja Tamjanika, kao čuvara porodičnog identiteta porodice Rašković.

raskovic_02
raskovic_02_1

Postupak dobijanja vina zasniva se na poštovanju tradicionalne metode i uvažavanju naše stare porodične recepture prilikom same prerade grožđa, nege i sazrevanja vina, a ljubav prema vinskoj lozi i vinima, očuvala nas je svih ovih godina…

raskovic_03
raskovic_03_1
raskovic_04

Predstavljamo Vam naša vina

Megdan Rašković – je vino tamno crvene boje svojstvenog mirisa sa karakteristikama sorte Kaberne sovinjon i Merlo. Veoma pitko vino, gde voćni tonovi i začinske note preovladavaju u završnici. Slaganje vina i hrane: Vino Megdan se odlično slaže uz sve vrste mesa, pršutu, srednje pečen biftek i jake sireve.

raskovic-vino_01

Tamjanika Rašković – je bistro vino, svetlo žute boje, muskatnog mirisa, svojstvenog za sortu Tamjaniku, na ukusu je puno sa jasno izraženim kiselinama, gde cvetne i arome citrusa se javljaju na kraju impresije. Slaganje vina i hrane: Najbolja je konzumacija uz ribu, morske plodove, bela mesa i laganiji sir.

raskovic-vino_02

Roze Rašković – je bistro vino svetlo ružučaste boje svojstvenog mirisa sa karakteristikama sorte Merlo, na ukusu je umereno puno do puno, uz dominantan ukus, zrelog crvenog voća. Slaganje vina i hrane: Preporučuje se uz sve vrste sireva, roštilj, lagana jela i salate sa morskim plodovima.

raskovic-vino_03

Burgundac sivi – ili Pinot Grigio je vino slamasto žute boje sa bakarnim odsjajem, bogato u ekstratu, prijatnih kiselina, veoma pitko i harmonično, svežeg i čistog ukusa uz dominaciju cvetno vočnih aroma.

raskovic-vino_04