U red dobrih vinogradara i vinara u oba Zleginja upisao se i Jovica Milovanović. U svom selu, na skoro hektar i po vinograda gaji visoko kvalitetne vinske sorte merlo, kaberne frank, širaz i vranac. Posebnu ponudu iz ove vinarije čine vina pod etiketom Koliba.

milovanovic-01
milovanovic-02
milovanovic-03
milovanovic-04

Predstavljamo Vam naša vina

Koliba Riesling – je suvo belo vino nastalo od italijanskog rizlinga. Voćnog je karaktera sa tonovima zelene jabuke i kajsije. Skladnih kiselina, sa dugom i čistom završnicom, preporučuje se uz bela mesa, neutralne sireve i ribu. Servirati na temperaturi od 8ºC do 12ºC.

milovanovic-vino-01

Koliba Cabernet Sauvignon – je suvo crveno vino nastalo kupažom cabernet sauvignon-a, merlota-a i prokupca. Rubin crvene boje sa odsjajima ljubičaste, mekim i prijatnim taninima i tonovima crvenog voća ribizle, kupine i naznakom ljubičice. Duge je i pomalo slatke završnice. Preporučuje se uz sve vrste pečenja, roštilja i mesa divljači. Servirati na temperaturi od 15ºC do 18ºC. Dužina čuvanja u boci – do 4 godine.

milovanovic-vino-02

Koliba Rose – je suvo ružičasto vino nastalo od pinot noir-a. Sveže je i voćno, sa tonovima višnje koja se dopunjuje sa cvetnim karakterom pinot noir-a. Otvoreno crvene boje, bez naznaka tanina, preporučuje se uz ribu, pečurke i suve dezerte. Servirati na temperaturi od 8ºC do 12ºC.