KozArt je međunarodni festival klasične muzike koji se od 2008. godine održava u prelepom ambijentu Aleksandrovca župskog, u srcu nadaleko poznatog župskog srpskog vinogorja. Naš festival je jedini letnji festival te vrste u Srbiji i jedini festival klasične muzike na prostoru bivše Jugoslavije koji ima program inkluzivnog karaktera posvećen deci koji spaja i zbližava decu sa posebnim potrebama sa svom ostalom decom iz aleksandrovačkog kraja i celog regiona.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
K

ozArt je ponosan što je do sada ugostio značajne umetnike kao što su Edin Karamazov, Gordan Nikolić, Nemanja Radulović, Maria Jonas, Vesna Stanković, Egon Mihajlović, Dejan Gavrić i ansamble poput gudača Svetog Đorđa, hora Krsmanović Obilić i kvarteta Les Trilles du Diable uz raznolik program klasične muzike u interpretaciji renomiranih izvođača.

Svoje prvo izdanje festival je doživeo 2008. godine. Sadržaj festivala čine koncerti renomiranih domačih i inostranih umetnika i majstorske radionice za studente muzičkih akademija.

Festival je naišao na veliko interesovanje lokalne publike i bio prepoznat i podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije kao visokokvalitetni kulturni događaj koji doprinosi kulturnoj decentralizaciji Srbije i promociji regiona Župe i pruža šansu mladima za usavršavanje na majstorskim radionicama vrhunskih umetnika.

kozart-02