Pozorišni festival „Bucini dani” 2023 biće održan u Aleksandrovcu 25. do 30. septembra pod sloganoma ISTINA ZA PO(D)NETI čuvajući uspomenu na Milosava Bucu Mirkovića i veliki trag koji je ostavio u pozorištu i van njega, kao i ogromno poštovanje koje je imao za instituciju glumca.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
F

estival će se održavati u Domu kulture „Milosav Buca Mirković“, a novo izdanje obeležava 10 godina od smrti tog poznatog teoretičara i publiciste, i na repertoaru ove godine će biti pet pozorišnih predstava iz cele Srbije.

Bucini dani 2023 program

Na programu su pet predstava koje će biti izvedene na sceni Doma kulture.

U ponedeljak, 25. septembra, otvoriće ga predstava “Ana Karenjina” Lava Nikolajeviča Tolstoja (Novosadsko pozorište/Ujvideki Szinhaz), u režiji Dejana Projkovskog.

U utorak 26. septembra predstava Beogradskog dramskog pozorišta i Beo arta “Čitač” u režiji Borisa Liješevića.

U sredu , 27. septembar predstava “Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 19. veka”, prema tekstu i režiji Anđelke Nikolić.

U četvrtak 28. septembra predstava “Pluća” britanskog pisca Dankana Mekmilan.

U petak, 29. septembra, Narodno pozorište iz Beograda, predstava“Očevi i oci”, po romanu Slobodana Selenića i režiji Veljka Mićunovića.

Dana 30. septembra svečana dodela nagrada „Zlatno zrno“ koje će biti dodeljene u više kategorija uz veče filmske muzike “Boje noći”.