Mali podrum Gajić se nalazi u selu Gornje Zleginje u opštini Aleksandrovac, popularnoj Župi, koja je od Beograda udaljena 230km, od Niša 80km, a od Kruševca 30 kilometara. Okružena Kopaonikom, Gočem i Željinom sa jedne i Jastrebcom sa druge strane i sa veoma povoljnom klimom idealno je područje za vinovu lozu koja se u Župi uzgaja od XII veka.

gajic_01

Vino u Župi je vekovima bilo znak moći i bogatstva, ali i izvor opstanka. Mali podrum Gajić je porodična vinarija koja se bavi proizvodnjom i distribucijom domaćih vina, a Crveni Vitez i Svitanje su simboli pravih vrednosti prepoznati od strane ljubitelja vina.

gajic_02
gajic_02_1
gajic_03
gajic_03_1

Predstavljamo Vam naša vina

Crveni Vitez – Od prokupca koji se u Župskom Aleksandrovcu uzgaja 1000 godina, dobije je vino “Crveni vitez” crvene rubin boje, puno na ukusu i svežeg mirisa na zrelo crveno voće.

gajic-vino_01

Svitanja – Svežeg, nežnog, cvetnog mirisa proleća župskih brežuljaka. Pitkog laganog ukusa sa nijansama jagode i maline. Kristalne bistrine i prozračne ružičaste boje, poput svitanja sunca iznad naših vinograda. Harmonično i elegantno, vino za sva vremena i osobe prefinjenog ukusa.

gajic-vino_02